مجری به عنوان یکی از عناصر تعیین کننده هر برنامه میتواند نقش موثری در جذب مخاطب داشته باشد اما وقتی از این حد عدول کند؛ یعنی به جایی برسد که مجری به عنوان عنصر تعیین کننده بلامنازع یک برنامه مطرح شود و سمت و سو و اهداف برنامه را تحتالشعاع حضور خود قرار داده و از قالب مجری مورد پسند مخاطب خارج شده و مانند ستارههای سینما در مسیر پول سازی و چهرهسازی حرکت کند؛ طبیعی است که شکل برنامه بر محتوا مسلط خواهد شد و بالتبع پاسخگوی انتظارات مخاطبان نخواهد بود. از همین رو مجری باید در حد عنصر تاثیرگذار یک برنامه موفق تلویزیونی ظاهر شود و نه در سطح ستاره.
شایستهسالاری و نه رابطه و سلیقه
طی سالهای اخیر شاهد بودهایم که با وجود توفیق برخی مجریان و مطرح شدن یک برنامه، متولیان رسانه بدون هیچ ملاک مشخصی اقدام به تغییر مجری برنامه کردهاند که به نظر میرسد چنین تصمیمگیریهایی بیشتر بر اساس رابطه و سلیقه لحاظ شده است و عناصر تعیین کننده نقش نداشته است.
در وهله اول باید مراعات کننده مسائل اخلاقی باشد
بدیهی است مجری که وظیفه نظامداری بر مبحث را به عهده گرفته در درجه اول باید مراعات کننده مسائل اخلاقی باشد در غیر این صورت علاوه بر فرد مصاحبه شونده و میهمان، موجبات رنجش مخاطب را فراهم خواهد کرد.
لازم است مجری ضمن حضور موثر در مباحث، اگر بحث به انحراف کشیده شد، با تیزهوشی و ادب و احترام با تغییر روند گفتگو، حرفهای مفید مخاطب را پیگیری کند.
مجریانی که بیشتر بازیگر هستند تا مجری
نکته مهم در این امر گزینش صحیح مجریانی است که از اطلاعات عمومی، چهره و فیزیک، صدا و لحن مناسب برخوردار باشند. در حال حاضر مجریانی در تلویزیون حضور دارند که از صدا، لحن و کلام مناسبی برخوردار نیستند. اگر شایستهسالاری حاکم باشد دیگر شاهد مجریانی نخواهیم بود که بیشتر بازیگر هستند تا مجری.